SARAJEVO

Džaferović na obilježavanju Dana Bošnjaka: Cjelovitost BiH, bez obzira na sve prijetnje, neupitna

Planiran je bogat umjetnički program, a manifestaciji prisustvuje veliki broj bošnjačkih delegacija iz dijaspore

Dan Bošnjaka obilježen u Vijećnici. D. Pašalić

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

28.9.2019

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture (BZK) “Preporod” Bosne i Hercegovine, večeras je organizirana svečanost u povodu 28. septembra - Dana Bošnjaka, a prigodnim riječima na samom početku programa prisutnima se obratio Sanjn Kodrić, predsjednik “Preporoda”, koji je govorio o historiji Bošnjaka i ovom značajnom datumu. 

Među brojnim zvanicama u vijećnici, između ostalog, bili su Bakir Izetbegović, Sebija Izetbegović i Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, koji je tom prilikom poručio da mu čini posebnu čast biti pokroviteljem ovog značajnog događaja i obilježavanja 26. godišnjice. 

 

-Bošnjački Sabor je jedan od najznačajnih događaja u historiji Bošnjaka, a Bošnjaci i BiH su oduvijek bili sudbinski povezani. BiH je matica svih Bošnjaka. Danas je cjelovitost BiH bez obzira na sve prijetnje neupitna. Nastavit ćemo borbu za ravnopravnost sve dok se svakome čovjeku u ovoj zemlji ne osiguraju jednaka prava - poručio je, između ostalog, Džaferović.

 

U okviru obilježavanja Dana Bošnjaka organiziran je i prigodan muzičko-dramski program, kojem su prisustvovali “Preporodi” iz svih krajeva BiH. 

U okviru obilježavanja Dana Bošnjaka organiziran je i prigodan muzičko-dramski program - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.