SASTANAK

Odnosi BiH i Crne Gore primjer u regionu: Važno nastaviti aktivnosti na prometnom povezivanju

U fokusu razgovora bili su bilateralni odnosi, evropske integracije te regionalna saradnja

Crnadak primio Stanišića. MVP BiH

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

30.9.2019

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 30. septembra 2019. godine u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Crne Gore u BiH Obrada Mišu Stanišića.

Na početku razgovora, ministar Crnadak izrazio je dobrodošlicu ambasadoru Stanišiću u Bosnu i Hercegovinu te mu poželio uspješan diplomatski mandat u našoj zemlji.

U fokusu razgovora ministra Crnatka i ambasadora Stanišića bili su bilateralni odnosi BiH i Crne Gore, evropske integracije te regionalna saradnja.


Stanišić i Crnadak. MVP BiH

Ministar Crnadak ocijenio je tom prilikom da BiH i Crna Gora imaju prijateljske i dobrosusjedske odnose, bez otvorenih pitanja, te je istaknuo da takva saradnja može biti dobar primjer i drugima u regiji. Naglasio je da između dvije zemlje postoji značajan prostor za unapređenje odnosa, posebno kad je riječ o prometnoj infrastrukturi, ekonomskoj saradnji i turizmu.

Ambasador Stanišić istaknuo je važnost nastavka aktivnosti na prometnom povezivanju BiH i Crne Gore kroz dva važna projekta, modernizaciju puta Sarajevo - Šćepan Polјe - Podgorica i želјezničke pruge Nikšić – Čaplјina. Naglasio je da Bosna i Hercegovina u Crnoj Gori ima iskrenog prijatelja. Najavio je da će Crna Gora nastaviti pomagati i davati podršku BiH u procesu evropskih integracija.

Sagovornici su razgovarali i o značaju dobre regionalne saradnje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.