NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: 4.600 ljekara ide u štrajk

SIPA otvorila istragu o ilegalnoj trgovini životinjama

Avaz.ba

6.10.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 06.10.2019.. Avaz

U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“ pročitajte zašto je uzdrmana vlast u manjem bh. entitetu.

Saznajte šta je sve rekao Rifat Rijad Zaid, predsjednik Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH, o štrajku čak 4.600 ljekara.

Pročitajte i komentar dana našeg novinara Miralema Aščića.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović poručio da vjeruje da bi vlast na državnom nivou mogla biti formirana do kraja mjeseca.

Saznajte i šta je Kurt Basiner (Bassuener), vodeći politički analitičar američke organizacije Vijeća za demokratizaciju politike, kazao u razgovoru za “Dnevni avaz”. Ličnost dana je Elvir Baljić.

Pročitajte i to koliko se daje za nabavku čajeva u za potrebe restorana i bifea koji rade u okviru Parlamenta BiH, ali i Vijeća ministara, uprkos tome što Parlament BiH već mjesecima ništa ne radi.

Saznajte prijete li Mostarcima opasni metali u mulju ili se slučaj zataškava.

Nakon pisanja "Dnevnog avaza" o ilegalnoj trgovini životinjama, SIPA otvorila istragu.

Sunita Hindić-Bošnjaković, koja je osumnjičena da je hicem iz pištolja usmrtila Ninu Ivankovića (55), predata je jučer u nadležnost Tužilaštva. "Avaz" je iz policijskih krugova bliskih istrazi saznao šta je istražiteljima rekla.

Donosimo vam i detaljan izvještaj s utakmice Premijer lige BiH između Zrinjskog i Sarajevo podijelili bodove u susretu 12. kola. Također, danas u Banjoj Luci gostuje Željezničar gdje će igrati protiv Borca. Pročitajte šta je Amar Osim rekao u najavi ove utakmice.

Osim toga, na sportskim stranama donosimo i najavu velikog derbija italijanske Serije A u kojem će snage odmjeriti Juventus i Inter, a u kojem bi važnu ulogu utrebao odigrati i bh. nogometni as Miralem Pjanić.

U današnjem izdanju na poklon dobijate i redovni sedmični prilog "Panorama", koji donosi niz zanimljivih sadržaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.