REAKCIJE

Kovačević: Sramne i licemjerne izjave, oni koji SNSD-u prebacuju krivicu sjede u koaliciji s SDA

U BiH su, tačno prije godinu, 7. oktobra prošle godine, održani opći izbori

Radovan Kovačević. Avaz

Srna

7.10.2019

To što godinu dana od održavanja općih izbora u BiH još nije formirano Vijeće ministara pokazuje samo jedno - da je BiH nefunkcionalna i neodrživa, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević. On je kazao i kako su bh. građani "žrtve svojevrsne talačke krize", koju su, kako je ustvrdio, "kreirali bošnjački politički predstavnici", te dodao da oni snose isključivu odgovornost za trenutno stanje u BiH. 

Komentirajući današnje izjave lidera opozicije u RS, on je rekao kako je očigledno da oni nisu dorasli aktuelnom političkom trenutku i političkoj situaciji i nikako ne mogu razumjeti da su političke ucjene kojim prisežu predstavnici "bošnjačke političke komponente danas isporučene SNSD-u".

- I oni bi bili suočeni sa istim takvim ucjenama kada bi eventualno pobijedili na izborima, ali sve dok se ovako ponašaju uvjeren sam da nikada neće ni pobijediti - rekao je Kovačević.

On navodi da je u tom kontekstu izjava predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da ovo nije rekord i da je u eri Nikole Špirića bio i duži rekord neformiranja saziva Vijeća ministara tačna, ali je, kako kaže, Šarović zaboravio reći da su i tada odgovorni bili Bošnjaci, koji nisu dozvoljavali legitimnim pobjednicima u hrvatskom nacionalnom korpusu, kao što danas ne dozvoljavaju i politički ucjenjuju legitimne predstavnike srpskog konstitutivnog naroda.

Kovačević je ocijenio "sramnom i licemjernom" izjavu lidera PDP-a Branislava Borenovića da su jedini krivci koalicija SNSD, SDA i HDZ BiH.

- Sramno je govoriti tako nešto dok sjedite u Vijeću ministara u koaliciji sa SDA i primate enormne plate koje niste zaslužili na izborima i nemate legitimitet građana - rekao je Kovačević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.