SARAJEVO Općinsko vijeće Centar gotovo jednoglasno podržalo prijedlog izmjena i dopuna Urbanističkog projekta

Usvojen prijedlog izmjena Urbanističkog projekta za potrebe izgradnje ''Avaz Ski Towera“

Za su glasala 22 vijećnika, samo jedan bio suzdržan, dok niko nije bio protiv

A. Č. / Avaz.ba

Bez ijedne primjedbe članovi Općinskog vijeća sarajevske općine Centar na današnjoj sjednici usvojili su odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Urbanističkog projekta "Centrotrans-Alhos" I faza. Za su glasala 22 vijećnika, samo jedan bio je suzdržan, dok niko nije bio protiv.

Prije toga načelnik ove općine Nedžad Ajnadžić upoznao je vijećnike s tim da je važećim Regulacionim planom „Koševsko Brdo“ iz 2013. godine i Urbanističkim projektom definiran obuhvat "Centrotrans-Alhos“.

- Iz tog razloga izmjena Urbanističkog projekta predviđena je fazno i to je u skladu s iskazanim potrebama korisnika prostora iz 2013. godine i usvojeni Urbanistički projekt „Centrotrans-Alhos“ I faza je, također, potvrđen 2014. godine. Tim urbanističkim projektom omogućena je gradnja savremenog poslovnog kompleksa, uključujući i dva poslovna nebodera, odnosno tornja „Avaz Twist Tower“. Ove izmjene rade se na zahtjev „Avaz roto pressa“ d.o.o. da bi se stekli uvjeti za izgradnju drugog tornja. U konačnici cilj izmjena je izmjena granice obuhvata, što podrazumijeva istu ili manju ili veću spratnost, ali vrlo je važno da se u novom projektnom rješenju dodatna parking mjesta osiguravaju u podzemnim garažama, a predviđeno je i hortikulturno uređenje - rekao je Ajnadžić.

  • Potpuna podrška prijedlogu izmjena Urbanističkog projekta

    Potpuna podrška prijedlogu izmjena Urbanističkog projekta

    Foto: M. Tabaković


Inače, kompanija „Avaz“ je na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu predstavila svoj projekt, odnosno plan gradnje novog tornja, 250 metara visokog ''Ski Towera''.

Reference i poslovni rezultati grupacije „Avaz“, kako je tada navedeno, dovoljni su da se odlučilo napraviti nešto što niko i nikada nije uradio u ovom regionu – ''Ski Tower''.

Izgradnjom ''Ski Towera“ kompanija „Avaz“ ostavit će trajnu uspomenu i podići spomenik olimpijskom duhu Sarajeva, kao glavnog grada i države BiH. ''Ski Tower'' je projektiran u olimpijskom duhu.

To je zgrada koja će biti visoka 250 metara, u kojoj će biti smješteni najprestižniji svjetski brendovi i koja će Bosnu i Hercegovinu svrstati među deset država s najvišim tornjem u Evropi. A na toj listi nema, naprimjer, jedne Njemačke ili Francuske. Bosna i Hercegovina će biti i na toj prestižnoj listi.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na