LEGALIZACIJA KANABISA

Magazinović i Udruženje ''KanaBiH'': Bolje ilagalno živ nego legalno mrtav

Magazinović: Inicirao zakon. Avaz

Avaz.ba

23.10.2019

Povodom Svjetskog dana borbe protiv raka dojke, a u okviru kampanje zagovaranja legalizacije upotrebe kanabisa u medicinske svrhe, zastupnik u Parlamentu BiH Saša Magazinović i Udruženje ''KanaBiH'' sutra će organizirati susret pod nazivom "Bolje ilegalno živ nego legalno mrtav". 

Prvi put će u Parlamentu BiH svoja svjedočanstva o liječenju iznijeti osobe oboljele od najtežih bolesti, koje su, koristeći ulje kanabisa, značajno popravile svoje zdravstveno stanje, a neke od njih i u potpunosti ozdravile.

Efikasnost liječenja je individualna, to nije metod koji preko noći liječi sva stanja, ali je dovoljno poslušati svjedočanstva onih kojima je značajno poboljšan kvalitet života da se razjasni potreba za legalizacijom upotrebe kanabisa u medicinske svrhe.

Između ostalog, kako je naveo Magazinović, oni će ispričati kako je država od njih napravila kriminalce i krijumčare te će javno podijeliti svoje strahove od toga da mogu biti uhapšeni samo jer su na ovaj način pokušali sebi osigurati zdravstvenu pomoć koju im država nije omogućila. 

U BiH je u toku legalizacija kanabisa u medicinske svrhe i ovaj susret bit će tek jedan od poticaja da država brže i efikasnije riješi problem s kojim se oboljeli susreću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.