BIHAĆ

Okršaj migranata ispred kampa Bira: Pakistanac uboden u nogu

Policija često vrši pretrese u ovom kampu te nerijetko oduzima noževe, čakije i slične predmete

Kamp Bira. E. Trako

Piše: E. T. / Avaz.ba

23.10.2019

Jedan Pakistanac je povrijeđen u obračunu migranata u neposrednoj blizini prihvatnog centra Bira u Bihaću. Potvrdili su iz MUP-a Unsko-sanskog kantona za "Avaz". 

- Policijski službenici su nakon dojave izašli na teren i ustanovili da je riječ o još jednom međusobnom sukobu migranata. Incident se dogodio iza 13 sati u Ulici Jablanskoj, nedaleko od centra Bira. Dva lica su prevezena u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić", ali su samo kod tridesetpetogodišnjeg Pakistanca konstatovane lakše tjelesne povrede. One su najvjerovatnije nanesene oštrim predmetom - potvrdio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) Ale Šiljdedić.

Još jedan Pakistanac (27) je, također, prevezen u bolnicu, ali njemu nisu konstatirane povrede.

Inače, kako javlja reporter "Avaza" s lica mjesta, velika nervoza je prisutna među migrantima u ovom kampu. Policija, naime, migrantima dozvoljava izlazak iz kampa samo u grupama i u smjenama. Odnosno, dok se grupa koja je izašla u grad ne vrati, druga ne smije napuštati migrantski centar. To često dovodi do konflikta, a navodno je i današnji okršaj izbio iz tog razloga. 

Policija često vrši pretrese u ovom kampu te nerijetko oduzima noževe, čakije i slične predmete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.