NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - Najgora godina: Topi se broj stanovnika

Avaz.ba

29.10.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 29. oktobar 2019.. Avaz

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u današnjem printanom izdanju objavljuje:

Koliko BiH rapidno brzo nestaje, pokazuju sve posljednje statistike i istraživanja koja su urađena. Djece se sve manje rađa, a našu zemlju je od 2013. do 2019. godine, prema podacima Agencije za statistiku BiH, napustilo više od pola miliona stanovnika. Istražili smo koliko je stanje alarmantno.

Komentar dana pisala je naša novinarka Meliha Smajkić. Osvrnula se na stanje u  Ravnom, mjestu koje je nakada bilo sravnjeno sa zemljom, a danas je postalo pravi bh. turistički raj.

Na 4. stranici otkrivamo detalje o dileru iz Gabele Vinku Miloševiću, zvanom Bugarin, koji se sumnjiči za šverc skoro pola tone skanka. Šta je rekao inspektorima i tužiocu, gdje su ostali osumnjičeni i šta će otkriti njegov mobitel?

Redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, na čijem su dnevnom redu novi zakoni o doprinosima i o porezu na dohodak, neće se, najvjerovatnije, održati ni danas. Prema informacijama, još nema dogovora o doradi teksta ova dva zakona.

Saznajte ko je u ovom broju „Avaza“ sa pravom ponio titulu ličnosti dana.

Na stranicama Globusa čitajte detalje kako je pao Abu Bakr el-Bagdadi, najveći teroristički lider i najtraženiji čovjek.

"Dnevni avaz" saznaje da je u prihvatnom centru za migrante Miral u Velikoj Kladuši veoma zabrinjavajuće zdravstveno stanje.

Građani Bosne i Hercegovine uštedjeli su u protekloj godini još milijardu maraka te sada na depozitnim računima imaju skoro 12,8 milijardi KM. Ekonomski analitičar Damir Miljević smatra da u bankama u BiH najviše novca drži dijaspora.

Na stranicama Mozaika čitajte sve o susretu Ismaila Zulfića, dječaka bez ruku, i Nike Vujičića.

Sarajlijama ugroženo zdravlje zbog deponije Smiljevići. Otac djevojčice koja je oboljela, podnio tužbu protiv "Rada" i Vlade KS.

Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu ”Seljo” u subotu je obilježio 70. rođendan.

Dopredsjednica Skupštine TK Lejla Vuković (SBB) za narednu sjednicu, u dogovoru s drugim zastupnicama, ponudit će na izjašnjavanje inicijativu za dodjelu novca za početak obnove porodilišta koje djeluje u sklopu Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Na stranicama Crne hronike čitajte detalje o monstruoznom ubistvu šestogodišnje Tiane Đurašović i njene desetogodišnje sestre Mije u australskom gradu Pertu, za koje je optužena njihova 38-godišnja majka Milka. 

Pozadina šokantne odluke u Zenici: Pijan BMW-om ubio jedno pa pušten na slobodu, jer tužilac nije ni bio na uviđaju?

Jet-set donosi fotografije sa snimanja novog filma „Koncentriši se, baba“ bh. reditelja Pjera Žalice.

Sport donosi objašnjenje da li zaštitna maska na licu Edina Džeke predstavlja problem za našeg Dijamanta.

U današnjem broju „Dnevnog avaza“ donosimo i prilog „Automarket“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.