AKTUELNO

Incko: Značaj Brčko distrikta za stabilnost cijele BiH dobro je poznat

Lokalni organi vlasti moraju uložiti dodatne napore da bi pokrenuli novi trend, koji će pokazati da su promjene moguće ukoliko se oni fokusiraju na pitanja koja su bitna građanima

Valentin Incko. Arhiv

Srna

29.10.2019

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko) izjavio je da je značaj Brčko distrikta za stabilnost cijele BiH dobro poznat te da  lokalni organi vlasti moraju zbog toga uložiti dodatne napore da bi pokrenuli novi trend, koji će pokazati da su promjene moguće ukoliko se oni fokusiraju na pitanja koja su bitna građanima. 

- U tom slučaju, ni podrška međunarodne zajednice neće izostati - rekao je Incko, koji se tokom posjete Vašingtonu uoči polugodišnjeg obraćanja Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda sastao sa predsjedavajućim arbitrom Arbitražnog tribunala za Brčko Klintom Vilijamsonom, saopćeno je iz OHR-a.

Incko je istaknuo da, iako je svakodnevna supervizija suspendirana, on i supervizor za Brčko distrikt Majkl Skenlan nastavljaju sarađivati s vlastima Distrikta.

Dodao je da to čine "da bi im pomogli da usvoje reforme usmjerene na kvalitetnu javnu upravu, rast privatnog sektora te infrastrukturni razvoj kako bi Brčko distrikt postao dobar primjer za ostatak BiH".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.