BRISEL Pristvovat će večeri za odlazeću komesarku za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federiku Mogerini

Članovi Predsjedništva se sastali sa Hanom: Komšić i Džaferović još jednom ponovili da su za EU i NATO, Dodik samo za EU

Al. Ti. / Avaz.ba

Sastanak članova Predsjedništva sa Hanom

Foto: Agencije


U Briselu se danas održava oproštajna večera za odlazeću komesarku za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federiku Mogerini (Federica Mogherini).

Tim povodom i članovi Predsjedništva se nalaze u Briselu, a uoči večere sastali su se i sa Johanesom Hanom (Hahn), odlazećim komesarom za proširenje EU.

Nakon sastanka, medijima su se obratili predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva Šefik Džaferović.

Komšić je poručio da su on i Džaferović naglasili da su za put BiH i u EU i u NATO, dok je Milorad Dodik kazao da je samo za saradnju na EU putu.

Također, predsjedavajući Predsjedništva BiH je kazao da je odnos Evropske unije prema Sjevernoj Makedoniji i Albaniji bio razočaravajući.

- To nije dobar znak ni za nas. Ipak, ponovili smo da BiH nema luksuz da da odustane od EU, ali i NATO puta. Saradnja sa susjedima je potrebna i poželjna i mi smo uvijek tu - dodao je Komšić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na