JER MI JE STALO

Realiziran projekt Zaštita izvorišta Šanica-Jablanica

Projek realiziran uz podršku Fonda za zaštitu okoliša FBiH

Piše: Avaz.ba

28.11.2019

Ukupna vrijednost projekta 84.235,94 KM - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Izvršenim radovima na regulaciji toka rijeke Šanice te pošumljavanjem u zaštitnoj zoni, čime je dodatno zaštićeno područje oko gradskog izvorišta Šanica, uz predhodno izvršene radove rekonstrukcije lokalnog puta realiziran je projekt Zaštita izvorišta Šanica-Jablanica, na području MZ Glogošnica, podružnica Šanica.

Ukupna vrijednost kompletnog projekta zajedno sa uslugama nadzora iznosio je 84.235,94 KM. Sredstva u iznosu od 40.014,00 KM, osigurao je Fond za zaštitu okoliša FBiH, a ostala sredstva obezbjeđena su iz budžeta općine Jablanica.


Fond za zaštitu okoliša FBiH. FZOFBiH

U skladu sa projektnim prijedlogom rekonstruisan je lokalni put prema izvorištu Šanica u ukupnoj dužini 1.200 metara. Izvršeni su pripremni, zemljani, betonski i asfalterski radovi koje je izvodilo preduzeće „Babić“ d.o.o. Jablanica, a njihova ugovorena vrijednost iznosi 40.575,05 KM.

Izvršenim radovima regulacije rijeke, izgrađen je prelaz preko rijeke Šanica za normalan pristup izvorištu, a betonskim radovima, odnosno izgradnjom krilnih zidova regulisan je tok rijeke Šanice.

JER MI JE STALO

Probudimo svijest o zaštiti okoliša

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.