NAJAVE Sutra potpisivanje memoranduma o podršci

Četrdesetak općina i kantonalnih vlada spremni pomoći Memorijalnom centru Potočari

Mnogo veća je simbolička težina ovoga. Da mi konačno pokažemo jedanput da smo svi vlasnici Memorijalnog centra, kaže Suljagić

F. K. / Avaz.ba

Suljagić: Vjerujem da će ovo biti uspjeh

Foto: Arhiv


U Parlamentu BiH sutra će biti upriličeno potpisivanje memoranduma o podršci Memorijalnom centru Potočari, potvrdio nam je direktor Memorijalnog centra Emir Suljagić. Memorandum bi, prema najavama, trebalo potpisati 40-tak načelnika, gradonačelnika, premijera i predstavnika kantonalnih vlada.  

- Sastavni dio memoranduma je obavezivanje na finansijsku podršku Memorijalnom centru, izvan onog što Memorijalni centar dobiva iz državnog budžeta. Imamo dobre vijesti, mnogo naših sagovornika je već reklo da su donijeli odluku da će nas podržati finansijski, neki već imaju i izdvojene novce u nacrtima budžeta. Neki će to tek da urade. Vjerujem da će ovo biti uspjeh – kaže Suljagić.

On kaže da nije najvažnije koliko će ko novca dati.

- Mnogo veća je simbolička težina ovoga. Da mi konačno pokažemo jedanput da smo svi vlasnici Memorijalnog centra, sviju nas se tiče i da nećemo hodati po svijetu i prositi da bismo napravili spomenik našim žrtvama – ističe Suljagić.

Više o temi Emir Suljagić

LIČNOST DANA
Emir Suljagić: Borac za Srebrenicu
NA VRH

Podijeli članak na