SAOPĆENJA

Moja TV će biti ekskluzivna platforma odličnih bh. filmova i serija

Cjelokupna inicijativa ima za cilj iskazivanje društveno odgovornog odnosa i spremnosti da podržimo bh. kinematografiju, rekao Kahriman

Piše: Avaz.ba

11.12.2019

S jučerašnjem prijema - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Na inicijativu v. d. generalnog direktora "BH Telecoma" Sedina Kahrimana i v. d. izvršnog direktora za razvoj poslovanja Elvedina Kanafije, jučer je održan sastanak sa najnagrađivanijim bh. filmskim autorima i filmskim radnicima.

Kako je saopćeno iz "BH Telecoma", sastanku su prisustvovali Srđan Vuletić, Mirsad Purivatra, Emir Hadžihafizbegović, Pjer Žalica, Danis Tanović, Aida Begić, Amra Bakšić-Čamo, Ademir Kenović, Mirza Hamzić i Jovan Marjanović.

Kako je istaknuto, povod za ovaj značajan sastanak je početak saradnje "BH Telecoma" s najuspješnijim autorima bh. kinematografije na kreiranju bh. kinematografskog sadržaja i značajnog pokretanja domaće kinematografske scene.

- "BH Telecom" je, kao što je najavljeno tokom Sarajevo Film Festivala, pokrenuo izgradnju najveće bh. platforme za produkciju bh. filmova i serija. Cjelokupna inicijativa ima za cilj iskazivanje društveno odgovornog odnosa i spremnosti da podržimo bh. kinematografiju te da kreiramo kvalitetne sadržaje koji će povećati zadovoljstvo naših korisnika kroz atraktivnost ponude na Moja TV usluzi - rekao je Kahriman te najavio objavu javnog poziva za bh. filmske projekte.

Poznati filmski autori nisu krili zadovoljstvo i zahvalnost zbog sastanka na kojem su dogovoreni sljedeći koraci saradnje te iskazali spremnost za realizaciju zajedničkih projekata u skoroj budućnosti.

Hadžihafizbegović i Žalica su istakli da je održani sastanak vrlo značajan korak za bh. kinematografiju jer omogućava da se iz pojedinačnih napora pređe u fazu filmske industrije što će osigurati kvalitetne projekte, ali i posao za filmske radnike i brojne studente Akademije scenskih umjetnosti, saopćeno je.

Bh. oskarovac Danis Tanović je rekao da je ovo početak saradnje na obostrano zadovoljstvo koja je vrlo značajna i za filmske radnike i za "BH Telecom" i da u BiH ima dovoljno talenta kojima se ovom inicijativom otvara značajan prostor za rad koji će sigurno ubrzo rezultirati brojnim kvalitetnim projektima.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.