REAKCIJE

Vulin odgovara DF-u: Kako god BiH odluči o NATO-u to je vaše pravo

Ne zanima ga da li će član Predsjedništva BiH Željko Komšić uvesti BiH u NATO

Vulin odgovorio Komšiću. Avaz

Srna

22.12.2019

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras kako ne zna i ne zanima ga da li će član Predsjedništva BiH Željko Komšić uvesti BiH u NATO, navodeći da je to odluka dva entiteta i tri naroda i, kako god da odluče, to je njihovo pravo.

- Ali znam da ja ne raspravljam o NATO paktu već o tome da Komšić priznaje Kosovo, ne pitajući za to nikoga u BiH - rekao je Vulin u izjavi za javnost, odgovarajući na saopćenje Demokratske fronte (DF) u kojem poručuju ministru Vulinu da će uskoro NATO granica biti na Drini.

- Verovatno bi se Komšić obradovao da neko, po njegovom primeru, prizna Republiku Srpsku kao samostalnu državu. Što želi Srbiji, Komšić sigurno želi i Bosni. Ima još jedna izreka koju Srbi dobro poznaju, a Komšić će je naučiti - budi pažljiv sa onim što želiš, može ti se i ostvariti - poručio je Vulin.

DF je ranije saopćio da "Vulin mora znati da je granica između Republike Srbije i države Bosne i Hercegovine na rijeci Drini, a uskoro će to biti i granica između NATO saveza i Srbije".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.