REAKCIJE

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država osudila je nasilje u Narodnoj skupštini RS

To nije način da se riješe nesuglasice zbog različitih mišljenja. Snažno osuđujemo fizički napad i pozivamo na neophodnost profesionalnog i civiliziranog dijaloga, navodi se u tvitu iz Ambasade SAD u BiH

Ambasada SAD: Snažno osuđujemo fizički napad. Avaz

Piše: Avaz.ba

24.12.2019

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini osudila je nasilje koje se jučer dogodilo tokom zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske, naglasivši da za nasilje i prijetnje nema mjesta u demokratskoj debati.

- To nije način da se riješe nesuglasice zbog različitih mišljenja. Snažno osuđujemo fizički napad i pozivamo na neophodnost profesionalnog i civiliziranog dijaloga - navodi se u tvitu iz Ambasade SAD u BiH.

Sinoćnje zasjedanje Narodne skupštine RS, gdje se trebalo, a najmanje se govorilo o Programu reformi, dokumentu koji su članovi Predsjedništva usvojili u novembru, te putem Misije BiH u Sjevernoatlantskom savezu (NATO) uputili u sjedište NATO-a u Briselu, bilo je više nego burno.

Ministar policije RS Dragan Lukač, stojeći je za skupštinskom govornicom, pozvao je poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) Draška Stanivukovića da mu priđe, što je on i učinio, ali je Lukač na njega prvo bacio papire, a potom ga i nasilno odgurnuo. Naknadno se izvinio narodnim poslanicima RS i javnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.