NESVAKIDAŠNJE

Pogledajte šokantan video: Zeničanin se srušio nasred ulice, zaštitar mu spasio život!

Za dlaku je izbjegnuta tragedija, a zahvaljujući zaštitaru Mehiću, mladić je uspio preživjeti

Piše: D. Pašalić / Avaz. ba

24.12.2019

Nesvakidašnji slučaj dogodio se sinoć oko 23 sata na zeničkom Bulevaru, kada se mladić srušio nasred ulice, dok je prelazio pješački prijelaz, a za dlaku je izbjegnuta tragedija.

Naime, mladić je s društvom prelazio cestu, kada se, najednom, srušio. Za dlaku je izbjegnuta tragedija, a zahvaljujući Edinu Mehiću, zaštitaru agencije “AE sigurnost”, ali i brzoj reakciji uposlenika Hitne pomoći Zenica, mladić je uspio preživjeti.

- Ugledao sam mladića kako leži na cesti. Prvobitno sam pomislio da ga je neko pretukao. Stao sam s automobilom. Tu su već bili momci koji su mu, također, pomagali. Krenuo sam zvati hitnu, ali onda sam shvatio da ga mogu i ja odvući - govori Mehić za “Avaz”.

Ističe da se inače, radeći noćne smjene, nagleda svega, međutim, ovaj slučaj će dugo pamtiti.

- Bio je u nesvijesti. Bojao sam se da ne umre. Ubacili smo ga u auto, upalio sam sve četiri žmigavca i gledao da što prije signemo do hitne. Sve vrijeme sam mislio samo o tome hoće li preživjeti i da ne umre dok je u automobilu - govori hrabri Zeničanin.

Ističe da su ga služenici Hitne pomoći dočekali na ulazu, te su odmah počeli da oživljavaju mladića.

- Bio je mrtav ukočen. Odmah su počeli s reanimiranjem. U međuvremenu, imao sam drugu intervenciju. Međutim, odmah poslije nje sam se vratio u Hitnu gdje su mi rekli da su ga uspjeli spasiti i osvijestiti, te da je prebačen u bolnicu i da će biti dobro - priča nam Mehić.

Ne krije da su sekunde dijelile mladića od smrti, a kaže da je ovaj hrabri humani gest, zapravo, sastavni dio njegovog posla.

- Često kroz posao naiđem na razne situacije. Uvijek gledam da pomognem i riješim situaciju. U ovom konkretnom slučaju mi je posebno drago što se radi o mladom životu koji je spašen. Pred njim je mladost i nova prilika da ostatak života provede pametnije - zaključuje Mehić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.