AKTUELNO

Dodik: Za medresu u Banjoj Luci 500.000 KM, pomoć i za katolički vrtić

Bilo je riječi i o vraćanju imovine vjerskim zajednicama

Dodik. Agencije

Fena

27.12.2019

Republika Srpske podržat će banjalučkog muftiju Nusreta Abdibegovića u nastojanjima da se izgradi islamska vjerska škola - medresa u Banjoj Luci, kao i vrtić, koji će Katolička crkva otvoriti u tom gradu, najavio je danas lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik

Najavio je da će gradnja medrese u Banjoj Luci biti podržana sa 500.000 KM.

Kaže da se o tim ulaganjima, kao i o onim za Srpsku pravoslavu crkvu, razgovaralo danas na prijemu, koji je entitetska predsjednica Željka Cvijanović organizirala za predstavanike vjerskih zajednica.

Bilo je riječi i o vraćanju imovine vjerskim zajednicama.

Dodik je na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a kazao da je rečeno kako je neophodno uozbiljiti rad Narodne skupštine kako ne bi bila mjesto kakvo se moglo vidjeti u proteklom periodu.

- Vjerujemo da postoji koordinirana aktivnost određenih struktura, jer smo vidjeli neke aktivnosti u RS, Crnoj Gori i Srbiji. Ti centri pokušavaju da nemetnu određenu destabilizaciju. Naravno da ćemo na to snažno odgovoriti u nastojanju da osiguramo normalnost, koja podrazumijeva i prenošenje energije koja se mogla vidjeti na mitingu udruženja veterana - dodao je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.