SKUPŠTINA KS

Fahrudin Pecikoza: Konaković se krije iza suknje Danijele Kristić

Tada smo ga slušali dva sata kako optužuje, sve nas proglašava izdajnicima, kazao je on

Fahrudin Pecikoza, Dino Konaković. Avaz

Piše: S. K. / Avaz.ba

28.12.2019

Zastupnik SBB-a Fahrudin Pecikoza kazao je danas na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo da su zastupnici već navikli na kuknjavu i žalopojke sad već bivšeg predsjedavajućeg Skupštine Elmedina Konakovića.

Pecikoza je istakao da se Konaković ovog puta "sakrio iza suknje" Danijele Kristić, koju je, umjesto sebe, na nekoliko sati stavio na čelo Skupštine.

Također, podsjetio je Pecikoza, Konaković samo ponavlja scenarij kakav je viđen kada je smjenjivan s funkcije premijera Kantona Sarajevo.

 - Tada smo ga slušali dva sata kako optužuje, sve nas proglašava izdajnicima- kazao je Pecikoza.

On je dodao da je bilo očekivano da zastupnici Naše stranke, SDP-a, NiP-a dođu na sjednicu te da jedni drugima kažu šta imaju.

Podsjetimo, Konaković je jučer saopćio da je tu dužnost preuzela Danijela Kristić, iako nikom nije jasno kako je to uradio. Klub zastupnika iz reda bošnjačkog naroda u Skupštini Kantona Sarajevo većinom glasova izabrao je Mirzu Čelika za predsjedavajućeg Skupštine KS. 

Ovu dužnost preuzela je Danijela Kristić - kazao je jučer Konaković, što potvrđuje i Pecikozino današnje izlaganje o kakvom bijegu od odgovornosti se ovdje radi. 





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.