AKTUELNO Zbog hapšenja 30. i 31. decembra 2018. godine

Predstavnik grupe "Pravda za Davida" podnio prvu krivičnu prijavu protiv devet policajaca u RS

Tražio je pomoć i Ombudsmana BiH

N. C. / Avaz.ba

Ozren Perduv

Foto: Arhiv


Ozren Perduv, predstavnik grupe "Pravda za Davida", podnio je prvu krivičnu prijavu protiv devet policijskih službenika koji su hapsili članove ove grupe 30. i 31. decembra 2018. godine.

- Prijavu sam podnio nakon konsultacija s advokatima, zbog sumnje da su policijski službenici MUP-a RS počinili krivično djelo protupravnog lišenja slobode - rekao je Perduv.

Naveo je i da se nekoliko puta obraćao unutrašnjoj kontroli MUP-a RS kojoj je podnio prijavu i da je svaki put dobio odgovor da je postupak u toku. 

Također, kazao je i da je zatražio pomoć Ombudsmana BiH, koji je dva puta prozivao MUP. Međutim, i oni su dobili isti odgovor. 

  • Ozren Perduv

    Ozren Perduv

    Foto: Arhiv


- Strpljivo sam čekao godinu dana. Danas sam presavio tabak. Krivična prijava je na četrdesetak stranica, koju sam danas predao tužilaštvu. Znajući kakvi ljudi tu sjede, ne očekujem skoro ništa. Ali, doći će vrijeme kada će se mnoge stvari početi raditi kako treba - kazao je predstavnik grupe "Pravda za Davida".

On je istakao da je najvažnije da je prijava predata, da je ovjerena i protokolisana te da je ušla u proceduru i da nije došlo do zastare. 

- Ćeraćemo se još. A kad se išćeramo onako kako treba, onda ćemo slaviti - rekao je Perduv. 

Ozren Perduv podsjetio je da je 30. i 31. decembra 2018. godine uhapšeno osam osoba. Također, istakao je da su  policijski službenici izvodili ljude iz kafića, neke su presretali na Trgu Krajine, a da su njega uhapsili u njegovoj kući u 1:30 sati.  

Vjerujem da će doći do sankcija policijskih službenika, ali i onih koji stoje iza toga i koji su to naredili - kazao je.  

Više o temi Ozren Perduv

BANJA LUKA
"Pravda za Davida": Tražimo izvinjenje
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na