SKANDALOZNO

Uposlenik CIK-a poslao čestitku za 9. januar svim uposlenicima Komisije

Nebojša Klačar je čak čestitao taj dan s naznakom „9. januar 1992“ godine

CIKBiH: Hoće li sad pokrenuti disciplinski postupak. Arhiv

Piše: S. Degirmendžić / Avaz.ba

18.1.2020

Nebojša Klačar, uposlenik Centralne izborne komisije BiH, 10. januara ove godine na e-mail adrese svih uposlenika Centralne izborne komisije BiH uputio je čestitku povodom neustavnog dana entiteta Republika Srpska.



Korak dalje

Klačar je, za razliku od dosadašnjih „čestitara“ ovog neustavnog dana, otišao korak dalje, pa je u svojoj čestitki uz sporni datum spomenuo 1992. godinu, htijući valjda dobro podsjetiti na tu godinu kada su počeli zločini i agresija na BiH.

- Svim kolegama iz Republike Srpske želim da čestitam naš veliki praznik dan republike 9. januar 1992. godine kao i Hristos se rodi - napisao je Klačar u e-mailu 10. januara jer, saznajemo, 9. je proslavio neradno.


Faksimil čestitke poslane e-mailom uposlenicima CIK-a. Avaz

Saznajemo da je nakon ovakvog drskog kršenja odluke Ustavnog suda BiH bilo i prijedloga nekih Bošnjaka u CIK-u da se protiv Klačara provede disciplinski postupak, no, našli su se, prema tvrdnjama našeg izvora, oni koji su stali u njegovu zaštitu i spasili ga odgovornosti.



Anonimno pismo

Inače, ovo je još jedan u nizu skandala u CIK-u, a prije ovog zabilježen je onaj kada su disciplinski postupak pokrenuli protiv jednog uposlenika optuživši ga da je pisao anonimno pismo mužu jedne uposlenice da je imala seks-aferu s Brankom Petrićem, predsjednikom CIK-a.

Kasnije se ispostavilo da protiv tog službenika nije bilo nikakvih dokaza za tvrdnje koje je protiv njega izrekao Petrić.

Bez odgovora

Sada, kada CIK ima crno na bijelo da im uposlenik ne poštuje odluku Ustavnog suda BiH, ne pokreće se nikakav postupak.

Poslali smo potanje CIK-u hoće li protiv Klačara biti pokrenut postupak zbog kršenja odluke Ustavnog suda BiH, ali odgovor nismo dobili.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.