NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: "Strabag" od EPBiH traži 40 miliona KM

Otkrivamo koji je radikalni vehabija, vođa iz Maoče, osvanuo na novoj listi finansijskih sankcija Evropske unije

Piše: Avaz.ba

20.1.2020

Naslovna strana današnjeg izdanja "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg bh. dnevnog lista, ekskluzivno otkrivamo da austrijski “Strabag” zahtijeva od državne kompanije „Elektroprivreda BiH“ isplatu odštete od 40 miliona KM.

Na adresu Bahrije Ambešković, ratne zatočenice logora Sušica u Vlasenici, trenutno nastanjene na području općine Živinice, stiglo je rješenje Općinskog suda Živinice. Žrtva, koja je prošla ratnu torturu, sada mora isplatiti 3.500 KM, a pročitajte zbog čega.

Komentar dana pisao je naš novinar Miralem Aščić: Pet do dvanaest!

Saznajemo da je još jedan radikalni vehabija, vođa iz Maoče, osvanuo na novoj listi finansijskih sankcija Evropske unije. Saznajte o kome se radi.

Razgovarali smo s Davorinom Primorcem, direktorom BHANSA-e. Pročitajte kakvi su utisci nakon što je BiH preuzela kontrolu nad cijelim nebom.

Ličnost dana je Izet Alečković: Stara škola.

Bili smo s migrantima u motelu MAN kod Tuzle. Otkrivamo u kakvim uvjetima sada žive i šta kažu kakvi su bh. građani domaćini.

Posjetili samo i desetogodišnju Ramelu Mešeljević iz Žepča, djevojčicu rođenu bez ruku, čija je  sudbina zapanjila bh. i širu javnost.

Prošla su dva dana nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su poginula dvojica mladića iz Tinje, Ildahid Malkić i Irmel Arnautović. Posjetili smo ovo srebreničko naselje, a pročitajte šta o ovim momcima govore komšije.

Jučerašnji sportski dan obilježio je naš reprezentativac i kapiten nogometne reprezentacije Edin Džeko, koji je postigao svoj osmi ovosezonski gol u dresu Rome.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.