SARAJEVO

Predsjedavajući Tegeltija s ambasadorom Ruske Federacije Ivancovom

Novi saziv VM opredijeljen i usmjeren na privredni rast, fiskalnu stabilnost, reformu javnog sektora, očuvanje socijalne sigurnosti te regionalnu i međunarodnu saradnju, kao i na evropski put BiH

Avaz.ba

21.1.2020

Sa sastanka. Vijeće ministara BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija danas je u Sarajevu razgovarao s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovom.  

Predsjedavajući Tegeltija upoznao je ovom prilikom ambasadora Ivancova sa prioritetima u radu Vijeća ministara u narednom periodu te je istaknuo da je novi saziv VM opredijeljen i usmjeren na privredni rast, fiskalnu stabilnost, reformu javnog sektora, očuvanje socijalne sigurnosti te na regionalnu i međunarodnu saradnju, kao i na evropski put BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u kontekstu unapređenja ekonomske saradnje i budućim zajedničkim projektima od obostranog interesa.

Predsjedavajući Tegeltija izrazio je zadovoljstvo stepenom ostvarene saradnje Ruske Federacije i BiH te je zahvalio ambasadoru Ivancovu na podršci koju njegova zemlja pruža cijeloj Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su istaknuli da su u proteklom periodu ostvareni bogati rezultati praktične saradnje u svim segmentima te su izrazili uvjerenje da će se međusobno političko razumijevanje i privredna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Ambasador Ivancov čestitao je ovom prilikom predsjedavajućem Tegeltiji na imenovanju, poželjevši mu mnogo uspjeha u obavljanju budućih zadataka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.