GODIŠNJICA Svečana akademija u Domu "Kralj Tomislav"

Gradski odbor HDZ-a BiH Zenica obilježio 30 godina postojanja

Svečanoj akademiji, pored velikog broja članova i simpatizera, prisustvovalo je i izaslanstvo HDZ-a BiH

D. J. / Avaz.ba
23.01.2020 20:17

Gradski odbor HDZ-a BiH Zenica večeras je svečanom akademijom u Hrvatskom domu "Kralj Tomislav" obilježio 30. godišnjicu osnivanja, rada i postojanja. 

Svečanoj akademiji, pored velikog broja članova i simpatizera, prisustvovalo je i izaslanstvo HDZ-a BiH, koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, a prisutni su bili i dužnosnici HDZ-a BiH sa svih nivoa izvršne i zakonodavne vlasti.

U obraćanju prisutnim predstavnicima medija, Čović je naglasio da očekuje da, nakon razgovora s GO HDZ BiH u Zenici, na narednim izborima Hrvati u Zenici imaju jednog ili dva vijećnika.

- Za to će trebati opredjeljenje naših ljudi iz Zenice i logistika s viših stranačkih razina, koja nikad nije ni izostala. Mislim da je došlo vrijeme da promijenimo odnose u toj strukturi – rekao je Čović te je dodao na kraju da se uvijek rado vraća u Zenicu.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Zenica Miroslav Šoko istaknuo je da je 30 godina rada u bilo kojoj oblasti rada ljudskog djelovanja, veliki jubilej, a posebno na političkoj sceni u BiH.

- Imali smo dobar i konstruktivan sastanak s našim predsjednikom, razgovarali smo o predstojećim lokalnim izborima, koji će se održati ove godine. Dobili smo neke smjernice, koje, kao Gradski odbor, trebamo ispoštovati – kaže Šoko.

Tagovi

Zenica HDZ BiH

Komentari

NA VRH