KANTON SARAJEVO

MUP: Izmjena režima saobraćaja zbog "Igmanskog marša"

Hadžići: Izmjene režima saobraćaja na putu prema Bjelašnici. Avaz

Fena

25.1.2020

Na lokalitetu Veliko polje na Igmanu, a na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, doći će do privremene obustave saobraćaja zbog održavanja centralne manifestacije obilježavanja godišnjice „Igmanskog marša“, koju organizira Savez udruženja antifašista i boraca NOR-a.

Privremeno će biti obustavljen saobraćaj danas na regionalnom putu R442a Hadžići – Bjelašnica na dionici od Brezovače do Velikog polja od 10:15 do 14:30 sati i u ulici Vrelo Bosne od spoja sa ulicom Magistrala od 9:30 do 10 sati. 

Privremenu obustavu saobraćaja će vršiti policijski službenici VI Policijske uprave, a kolona s učesnicima manifestacije kreće iz pravca Hadžića u pravcu Igmana – Veliko polje. 

Alternativni pravci za Bjelašnicu će biti: Hadžići – Ilidža – Stup – Vojkovići – regionalni put R442a – Bjelašnica i obratno, dok će u pravcu Igmana moći koristiti regionalni put R442a do Malog polja.

- Apeliramo na građane da se pridržavaju uputa koje će dobivati od policijskih službenika - saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.