UŽIVO

Tegeltija: ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH

Zastupnici će danas, inače, razmatrati čak 41 tačku dnevnog reda, među kojima su brojni izvještaji i informacije o radu državnih institucija

Piše: S. M. / Avaz.ba

4.2.2020

Godišnji nacionalni plan (ANP) više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH jer o njemu nije moguće razgovarati. Kazao je to na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, odgovarajući na pitanja zastupnika.

To je obrazložio činjenicom da je Vijeće ministara donijelo zaključak da se na Vijeću ministara ne razmatraju dokumenti za koje se predlagač nije izjasnio. ANP je dokument o kojem u Vijeće ministara nije stiglo izjašnjenje predlagača.


Sjednica Predstavničkog doma PSBiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

- Dokument ANP je jedan od onih 450 aktivnih predmeta koje sam našao u Vijeću ministara. Svi ti dokumenti vraćeni su predlagačima. Dio je povučen, dio zadržan u Vijeću ministara. Predlagač se o ANP-u nije izjasnio. Svi predmeti o kojima se predlagači nisu izjasnili su povučeni, pa tako i taj dokument. ANP ne postoji u Vijeću ministara i o njemu nije moguće razgovarati - rekao je Tegeltija. 


S današnje sjednice PD PSBiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Zastupnici će danas, inače, razmatrati čak 41 tačku dnevnog reda, među kojima su brojni izvještaji i informacije o radu državnih institucija.

Tako će Predstavnički dom raspravljati o godišnjem izvještaju iz oblasti poljoprivrede, ishrane i ruralnog razvoja BiH, o izvještaju o radu Ureda za razmatranje žalbi BiH...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.