SAOPĆENJE I zastupnik i "eksperti" se ušutjeli

SDA KS: Konaković ne poznaje ni Poslovnik Skupštine, a tumačio bi NATO integracije

Nakon što su svi relevantni sagovornici u NATO paktu pozdravili i usvojili Program reformi, sada bi javnost trebala da sve to zanemari, ističu iz Kantonalnog odbora

Avaz.ba
24.02.2020 13:28

SDA: Konaković se nije udostojio uputiti izvinjenje građanima i javnosti

Foto: Avaz

Komentari kantonalnog zastupnika Elmedina Konakovića kojima pokušava negirati NATO put Bosne i Hercegovine još su jedna potvrda o kakvom licu je riječ, ističu iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo

- Najprije, sramotno je da se Konaković nije udostojio uputiti izvinjenje građanima i javnosti nakon što je Ustavni sud Federacije jasno kazao da je Konaković neustavno izabrao Danijelu Kristić na poziciju predsjedavajuće, pokušavajući blokirati formiranje nove Vlade KS. Podsjećamo javnost da je Konaković, sa svojim koalicionim partnerima i potplaćenim "pravnim ekspertima", digao neviđenu buku, tvrdeći da samo on zna tumačiti Ustav, zakone i Poslovnik. Bilo je čak riječi da država ovisi o tome hoće li Kristić i Konaković zadržati fotelje - stoji u saopćenju. 

  • Sjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo
    Sjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Foto: Avaz

Nakon što je Ustavni sud jasno ustvrdio da su sve to bile opsjene i histerija, Konaković se, ističe se u saopćenju, sa svojim "pravnim ekspertima" ušutio.

- Nakon što su svi relevantni sagovornici u NATO paktu pozdravili i usvojili Program reformi, sada bi javnost trebala da sve to zanemari i da vjeruje "ekspertu" Konakoviću. Potpuno je neozbiljno da se takvo lice, koje ne poznaje čak ni Poslovnik Skupštine KS, sada pokušava nametnuti kao autoritet za tumačenje NATO puta Bosne i Hercegovine - poručuju iz SDA. 

Komentari

NA VRH