PRIZNANJA

Ženski košarkaški klub zasjenio sportsku scenu Banovića

Maidi Lačić pripalo je priznanje najuspješnijeg sportiste u protekloj godini

Piše: S. I. / Avaz.ba

3.3.2020

Uručene nagrade najboljim - Avaz
Sa večerašnje svečanosti - Avaz
Najbolji sa diplomama - Avaz
Sa dodjele priznanja - Avaz
Izbor najboljih - Avaz

Ekipa ženskog košarkaškog kluba “RMU Banovići” najuspješnija je sportska ekipa u 2019. godini, potvrđeno je na večerašnjoj svečanosti organizovanoj u čast najboljih sportskih kolektiva i pojedinaca u Banovićima.  

Iz istog kolektiva je i Maida Lačić, kojoj je pripalo priznanje najuspješnijeg sportiste u protekloj godini. Ona je kao kapiten najuspješnijeg sportskog kolektiva dala veliki doprinos u ostvarivanju vrhunskih rezultata.

ŽKK “RMU Banovići” drugi put je osvojio krunu prvenstva Bosne i Hercegovine i Kupa BiH, a učesnik je i evropskog prvenstva u WABA ligi.

- Mi se takmičimo samo ako ćemo osvojiti vrh, idemo u to sa najžešćom namjerom i treniramo najžešćim tempom konstantno, a pored toga imamo dogovor da ukoliko ćemo se takmičiti idemo na zlato - navela je Jasna Sliško iz ŽKK “RMU Banovići”.

Priznanja za izuzetna sportska dostignuća u 2019. godini dodjeljena su kadetskoj selekciji ŽKK “RMU Banovići”, kadetskoj selekciji FK “Budućost“ i školi fudbala FK Budućnost.

Najuspješniji trener je Damir Ibrić iz Omladinskog rukometnog kluba “Rudar” Banovići, u mlađim kategorijama najbolji trener je Jasna Sliško iz ŽKK “RMU Banovići” i Garić Nermin iz FK “Budućnost”.

Najuspješnija ekipa u invalidskom sportu je Invalidski odbojkaški klub “Tigar 119”, a najbolji trener je Nijaz Hodžić. Najuspješniji sportista u invalidskom sportu je Hajro Bečić iz streljačko invalidskog kluba Banovići, koji je prošle godine osvojio prvo mjesto na prvenstvu BiH u streljaštvu.

Najuspješniji pioniri su Renata Šabanović i Adnan Murselović, najuspješniji kadeti su Asja Hasanbegović i Semir Mehić, a najuspješniji juniori Amna Karić i Edib Husić, dok su najuspješniji seniori Dženita Kahvedžić i Senahid Mujić. Proglašeno je 14 najperspektivnijih i 18 sportista koji su najbolje promovisali istinske vrijednosti sporta u Banovićima.

Svečanost je organizovalo Udruženje sportskih klubova općine Banovići i to zahvaljujući lokalnoj zajednici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.