SAOPĆENJE

Granična policija BiH: Tvrdnje o miješanju MUP-a RS u naš rad su netačne i zlonamjerne

Galić izdao naredbu da će svi državljani Srbije biti vraćeni na teritoriju te države

Granična policija BiH oglasila se saopćenjem. Avaz

Avaz.ba

21.3.2020

Granična policija BiH (GP) ooglasila se povodom špekulacija i širenja dezinformacija vezanih uz miješanje i djelovanje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS u rad GPBiH. Kako su naveli, tvrdnje su neistinite, zlonamjerne i tendenciozne. 

- Ovim putem želimo istaknuti da Granična policija BiH ima intenzivnu komunikaciju i koordinaciju kako s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske tako i s ministarstvima unutrašnjih poslova susjednih zemalja i s nadležnim tijelima, pogotovo u ovo vrijeme pandemije koronavirusa i migrantske krize, kada je međusobna pomoć i suradnja neophodna - navode iz GPBiH. 



Zoran Galić. Avaz

Kako je saopćeno, operativno dežurstvo Granične policije BiH obaviješteno je od MUP-a Srbije da zatvaraju sve svoje granične prijelaze i zabranjuju ulazak u Srbiju svim putnicima, uključujući i svoje državljane. Nakon primljene obavijesti, direktor Granične policije BiH Zoran Galić naredio je operativnom dežurstvu GPBiH da se obrati operativnom dežurstvu Srbije kako je njihova obavijest primljena k znanju, ali je ujedno i izdao naredbu da će svi državljani Srbije, koji se eventualno pojave na graničnim prijelazima prema Srbiji, nakon obavljenih graničnih provjera biti upućeni na teritoriju Srbije.

- Ovu naredbu direktor Galić je donio isključivo radi brige za javno zdravlje i sigurnost državljana Bosne i Hercegovine - naveli su iz GPBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.