PANDEMIJA

Rade i Brano Milanović u žarištu koronavirusa!

Svjesni su da, ako nema protoka robe, nastaje nestašica i onda su posljedice nesagledive

Brano i Rade: Straha ima, nije svejedno. Avaz

Piše: Z. Kuljić / Avaz.ba

23.3.2020

U vrijeme haranja koronavirusa mnogi naši gastarbajteri gledaju način da se vrate u BiH. Međutim, dvojica zvorničkih vozača, otac i sin Brano i Rade Milanović, voze kamion u Italiji, i to u samom centru „žarišta“ virusa, u Milanu. U razgovoru s nama ističu da straha ima, da im nije svejedno, ali su dobro i zdravo.

Vozili lijekove

- To nam je sada najvažnije. Situacija oko nas je teška, ali mi moramo da radimo. Vozili smo po cijeloj Evropi. Sin Rade i ja, na smjenu vozimo kamion, i bili smo prethodnih desetak dana u Njemačkoj, Francuskoj, Mađarskoj, a sada smo u Italiji. Vozili smo lijekove za Pariz, a onda natovarili krompir i dovezli ga u Italiju. Prosto kamioni moraju da voze kako bi prodavnice, a time i kompletno stanovništvo snabdjeli potrebnom robom – kaže Brano Milanović.

Milanovići voze po cijeloj Evropi. Avaz

Naglašava da su prije nekoliko dana tovarili robu u Bergamu, pa onda išli na istovar u Milano.

- Moram da kažem da nije bilo svejedno. Morali smo ispoštovati sve procedure zaštite, kao i svi ljudi koje smo sreli. Ponašali su se sasvim normalno bez obzira na to što je smrt ovih dana svuda oko njih, jer su svjesni da, ako nema protoka robe, nastaje nestašica i onda su posljedice nesagledive – naglašava Brano.

Njegov sin Rade kaže da radnje rade i da se sada svi pridržavaju mjera zaštite.

U marketima ima hrane

- Trenutno svi nose maske i rukavice. Važno je da u marketima ima hrane, ali dozvoljen je samo pojedinačan ulaz bez obzira na veličinu marketa – ističe mlađi Milanović i dodaje da u cilju svoje i zaštite drugih, skoro i ne izlaze iz kamiona, tako da nemaju direktnog dodira s ljudima jer drugi natovare i istovare robu.

Zvao ih gradonačelnik

On dodaje da se putem društvenih mreža čuju s porodicom i prijateljima.

- Zvao nas je telefonom prije neki dan gradonačelnik Zvornika. Neko je pronio vijest da smo oboljeli od koronavirusa pa je zvao da pita kako smo. Rekao sam mu da to nije tačno i da smo dobro i zdravo – kaže Milanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.