PODRŠKA Kantonalna bolnica Goražde

U muci se poznaju junaci: Redžo Bekto kupio dva respiratora

Respiratori će danas iz Njemačke krenuti ka Goraždu

Al. B. / Avaz.ba
23.03.2020 14:28

Kantonalna bolnica Goražde

Foto: Arhiv

Kantonalna bolnica Goražde pandemiju koronavirusa dočekala je bez respiratora i adekvatne opreme za brigu o zaraženim pacijentima. Kao i ranije, u pomoć su u najkritičnijim trenucima, u vrijeme kada je u izolaciji nekoliko stotina osoba, a u malom gradu registrirana četiri slučaja infekcije, priskočili privrednici s Redžom Bektom na čelu. 

Dva respiratora danas će iz Njemačke krenuti ka Goraždu.

- Oprema je trenutno jako tražena pa ju je i skoro nemoguće naći, ali smo imali sreću da preko prijatelja i poznanika uspijemo doći do dobavljača. Dva respiratora su kupljena privatnim sredstvima Redže Bekta i sredstvima kompanije EMKA te danas kreću iz Njemačke prema Goraždu. U narednih nekoliko dana bit će isporučeni Kantonalnoj bolnici Goražde - kazao nam je Bekto.

  • Kantonalna bolnica Goražde
    Kantonalna bolnica Goražde Foto: Arhiv

Istovremeno, Redžo Bekto i Amir Ćoralić kupili su više od stotinu profesionalnih zaštitnih odijela za osoblje bolnice.

- Ovim pomoć Goraždu i našim sugrađanima neće biti prekinuta. U stalnom sam kontaktu s poznanicima, prijateljima i činim nadljudske napore da što hitnije obezbjedim neophodnu medicinsku, tehničku i svaku drugu pomoć. Goraždanima želim poručiti da ćemo zajedno dobiti i ovu bitku - poručio je Redžo Bekto, vlasnik kompanije "AC - Unity". 

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Komentari

NA VRH