BOSANSKA GRADIŠKA

Ovo je razlog zašto su Radončić i Mitrović danas razgovarali sa ambasadorom Hrvatske u BiH

Zbog formiranja konvoja na granici sa Slovenijom, što traje satima - a te konvoje potom prati hrvatska policijska patrola do granice BiH - putovanje traje i do tri dana

Granični prijelaz Bosanska Gradiška. Avaz

Avaz.ba

25.3.2020

Nevjerovatno duga kolona kamiona čeka na granici Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. To pokazuje i snimak koji je dobio portal "Avaza" i tek je sada jasnije zašto su ministri za transport i komunikacije Vojin Mijatović i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić danas hitno razgovarali s ambasadorom Hrvatske u našoj zemlji.

Da bude još gore, prema informacijama Ministarstva za promet i komunikacije BiH, situacija s druge strane granice još je gora.

Zbog formiranja konvoja na granici sa Slovenijom, što traje satima - a te konvoje potom prati hrvatska policijska patrola do granice BiH - putovanje traje i do tri dana!

Zbog toga je resorni ministar Mitrović danas i otišao na granični prijelaz, a cijeli dan traju kontakti između visokih dužnosnika Bosne i Hercegovine kako bi se saobraćaj u najkraćem roku počeo odvijati mnogo brže.

Više o koronavirusu čitajte na linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.