OSTAVLJENI NA CJEDILU

Džubur: Stanovnici Konjica ogorčeni su ignorantskim odnosom Vlade HNK

Vrhunac ironije i ignorisanja izuzetno teške situacije sa eskalacijom širenja virusa COVID 19 u Konjicu je promptna odluka Vlade HNK u smislu odobravanja i transferiranja pomoći Zagrebu

Džubur: Izrazili su nevjericu. Arhiv

Avaz.ba

28.3.2020

Građani Konjica ogorčeni su odnosom Vlade HNK prema općini Konjic i zdravstvenim ustanovima u ovome gradu. izjavio je Ahmed Džubur, zastupnik DF-a u Parlamentu FBiH.

Kaže da je razgovarao sa brojnim stanovnicima Konjica koji su ga kontakltirali kako bi izrazili nevjericu i ogorčenost ovakvim ignorantskim odnosom Vlade HNK kojoj je bitnija podrška stanovništvu druge države od pomoći gradu u vlastitom Kantonu koji upravo proživljava možda i najdramatičniju epizodu u svojoj novijoj historiji.

-Vrhunac ironije i ignorisanja izuzetno teške situacije sa eskalacijom širenja virusa COVID 19 u Konjicu je promptna odluka Vlade HNK u smislu odobravanja i transferiranja pomoći Zagrebu u iznosu koji nadmašuje obećanu minimalnu pomoć ovom sjevernohercegovačkom gradu. Da li prema patnji stanovnika Zagreba Vlada HNK ima izraženiju empatiju u odnosu na agoniju Konjičana - rekao je Džubur.

Građani Konjica su uvjereni da su ostavljeni na cjedilu i da se bez resursa neravnopravno bore sa pošasti koja ih je snašla.

-Bez bilo kakve primisli da se bilo šta u ovom stanju epidemiološke katastrofe politizira, najljubaznije pozivam i molim Vladu HNK da urgentno odobri i efikasno transferira odgovarajući iznos finansijskih sredstava za bolnicu u Konjicu te na taj način ublaži efekte maćehinskog odnosa prema ovome Gradu koji je demonstriran prethodnih dana.

Ovo nije izraz milostinje i udjeljivanja pomoći već odgovorna reakcije Vlade koja raspolaže sa značajnim finansijskim sredstvima koja u značajnijoj mjeri dolaze i iz grada Konjica. Izostanak odgovarajuće reakcije će nama iz DF-a biti signal za sljedeće korake koje smo obavezni učiniti - zaključio je Džubur.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.