PANDEMIJA

Čović i Hartman: Restriktivne i poticajne mjere ključne za zaštitu zdravlja stanovnika

Razmijenili informacije o mjerama koje su se širom svijeta pokazale nužnima za suzbijanje pandemije

Čović: Evropski put prioritet BiH. Arhiv

Avaz.ba / Fena

6.4.2020

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s ambasadoricom Austrije u BiH Ulrikom Hartman (Hartmann).

Zvaničnici su komentirali stanje zbog epidemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini te razmijenili informacije o mjerama koje su se diljem svijeta pokazale nužnima za suzbijanje pandemije. Osim toga, naglasili su kako su restriktivne i poticajne mjere ključne za zaštitu zdravlja stanovnika, osiguravanje ekonomske stabilnosti i pružanje sistemskog odgovora na pandemiju.


Čović i Hartman izrazili su zadovoljstvo pozitivnim bilateralnim odnosima. Arhiv

Osvrnuli su se i na inicijativu upućenu predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lejen (von der Leyen) i predsjedniku Evropskog parlamenta Davidu Sasoliju (Sassoli), komentirajući veliku važnost pomoći evropskih partnera Bosni i Hercegovini u zdravstvenoj krizi, koja je zahvatila cijeli svijet. Evropski partneri, koji i u ovom velikom izazovu za cijeli svijet ustrajno pružaju podršku Bosni i Hercegovini, istaknuto je, veliki su prijatelji BiH. Naglasili su i da je evropski put BiH visok prioritet.

Čović i Hartman izrazili su zadovoljstvo pozitivnim bilateralnim odnosima, ističući predanost nastavku snažne bilateralne saradnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.