INTERVENCIJA

Helikopter Oružanih snaga BiH gasi požarišta oko Tuzle

Ranije je rečeno da postoji naznaka da je uzrok požara ljudski nemar

U pomoć pozvane Oružane snage BiH. A. Bajrić

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

8.4.2020

Posada helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine od jutros je angažirana na gašenju požarišta oko Tuzle nakon što je vatra velikih razmjera prije dva dana buknula na nekoliko lokacija.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla nadljudskim su naporima spriječili da požar zahvati stambene objekte u naselju Kužići i Krojčica. Međutim, vjetar im je tokom jučerašnjeg dana otežavao posao jer je „budio“ požarišta na određenim lokacijama.

U pomoć su pozvane Oružane snage BiH, a zahtjev je išao uobičajenom linijom odlučivanja. Gradonačelnik Jasmin Imamović zahvalio je na angažmanu kriznim štabovima Tuzlanskog kantona i Federacije BiH, ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću i komandnom kadru Oružanih snaga BiH.


Vatra prije dva dana buknula na nekoliko lokacija. A. Bajrić

Posada helikoptera vodu zahvata iz jezera Kop i u sinergiji s tuzlanskim vatrogascima gase se aktivirana požarišta. Očekuje se da će se helikopterskim angažmanom požarište staviti pod punu kontrolu i time spriječiti opasnost po stanovništvo i njihovu imovinu.

Ranije je rečeno da postoji naznaka da je požar izazvao ljudski nemar te da će Kantonalno tužilaštvo Tuzla nakon obavljenog uviđaja poduzeti daljnje mjere.


Sinergija vatrogasaca i pripadnika OSBiH - Avaz
Tužilaštvo TK obavit će uviđaj - Avaz
Požarište staviti pod punu kontrolu - Avaz
Požar vjerovatno izazvao ljudski nemar - Avaz
Vodu zahvataju iz jezera Kop - Avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.