REGION

Vučić: Stiže značajnija pomoć za RS, ali pomažemo i FBiH

Srbijanske banke uvijek su spremne da otkupe obveznice Republike Srpske, kaže Vučić

Vučić: Za dva ili tri dana Republici Srpskoj uputit ćemo značajniju podršku. Arhiv

Piše: Avaz.ba

15.4.2020

Za dva ili tri dana Republici Srpskoj uputit ćemo značajniju podršku koja će se sastojati od zaštitnih rukavica i respiratora, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon današnjeg sastanka s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.  

- Također, želim da kažem da ćemo svi u Evropi i svijetu biti u teškoj ekonomskoj situaciji. Srbija će tu krizu nešto lakše podnijeti zahvaljujući svojoj monetarnoj i fiskalnoj politici. Bit će poteškoća, bez sumnje. U takvim uvjetima, i Srbija i srbijanske banke uvijek su spremne da otkupe obveznice Srbije i Republike Srpske – kazao je Vučić.

Dodao je da se divi ljudima koji su uspjeli da drže budžet u ravnoteži.  

Vučić: Pomažemo i FBiH. Arhiv

- Imali smo skoro 11.000 otpuštenih radnika, s druge strane imamo skoro 2.000 novih zaposlenih. Vjerujem da ćemo, kad počne primjena naših mjera, biti u potpunoj ravnoteži između onih koji su dobili otkaze i dobili posao – istaknuo je Vučić.  

Rekao je da će pomoć biti poslana i za Federaciju BiH.

- Šaljemo jedno dostavno vozilo u Drvar, općinu u FBiH s većinskim srpskim stanovništvom. Ali, pomažemo i drugima, kao što je općina Goražde. Sve, naravno, radimo u dogovoru s vlastima Republike Srpske – pojasnio je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.