REAKCIJA

Ured EU u BiH: Uposlenik je bio u stanju iscrpljenosti, šoka i ekstremne tjeskobe izazvane koronavirusom

Sve vrijeme smo održavali kontakt s nadležnim lokalnim vlastima, pridržavajući se njihovih instrukcija i savjeta, navodi se u saopćenju EU u BiH

Klinika Podhrastovi. Arhiv

Avaz.ba

17.4.2020

Nakon što je jučer muškarac samovoljno napustio Kliniku za plućne bolesti Podhrastovi u Sarajevu, oglasio se Ured EU u BiH, čije saopćenje prenosimo u cijelosti: 

Klinika Podhrastovi. Arhiv

- Ured EU u Bosni i Hercegovini potvrdio je jučer da je jedan od naših uposlenika pozitivan na Covid-19. Osoba u pitanju bila je u stanju iscrpljenosti, šoka i ekstremne tjeskobe izazvane koronavirusom te je napustila bolnicu bez liječničkog odobrenja. Ured EU u BiH brzo je reagovao kako bi osigurao da se vrati pod liječnički nadzor. Sve vrijeme smo održavali stalni kontakt s nadležnim lokalnim vlastima, pridržavajući se njihovih instrukcija i savjeta. Ured EU u BiH im zahvaljuje na brzoj i profesionalnoj reakciji u ovom slučaju. Sinoć je medicinsko osoblje Kliničkog centra u Sarajevu prevezlo našeg uposlenika u bazu EUFOR-a u Butmiru. On se sada nalazi pod medicinskim nadzorom EUFOR-a i u izolaciji je do povratka u njegovu zemlju koja je organizovana za danas poslije podne. Također želimo zahvaliti i EUFOR-u za svu pomoć – navodi se u saopćenju EU u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.