ŠOKANTNO

Drljača: Nisam ja autor Prednacrta zakona o radu, to su uradili Novalićevi savjetnik Hurtić i šef kabineta Ganibegović

Ova njegova izjava praktično potvrđuje zašto je Skupština Kantona Sarajevo danas jednoglasno odbila da glasa o tekstu tog zakona

Hurtić i Ganibegović: Pisali tekst Zakona. Avaz

Piše: Avaz.ba

21.4.2020

Na današnjoj pres-konferenciji, na kojoj se građani informiraju o stanju u Federaciji, govorio je Vesko Drljača, zamjenik premijera Fadila Novalića i ministar u Vladi FBiH.  

Drljača: Nisam autor tog teksta. Avaz

On je danas otkrio i jedan šokantan detalj.  

- Povodom javnih prozivki i odbijanja Skupštine Kantona Sarajevo da prihvati tekst budućeg zakona o radu, obavještavam javnost da ja nisam autor tog teksta. Njega su uradili savjetnik premijera Novalića, gospodin Zlatko Hurtić i šef kabineta premijera Hasan Ganibegović.

Prema procedurama, taj sam tekst uputio prema skupštinama nekoliko kantona i socijalnim partnerima. Ministarstvo rada i socijalne politike stoji na raspolaganju sa svim svojim stručnim kapacitetima da radi na poboljšanju ovog teksta zakona - kratko je izjavio Drljača.

Ova njegova izjava praktično potvrđuje zašto je Skupština Kantona Sarajevo danas jednoglasno odbila da glasa o tekstu tog zakona. Jer ga nije dostavila Vlada FBiH, nego ga je proslijedilo jedno ministarstvo.

U političkom životu BiH još nije zapamćen slučaj da je federalni premijer tekst svojih savjetnika podvalio svom zamjeniku, kako je sada već dokazano nakon Drljačine izjave.

Očigledno, Drljača nije bio spreman da podnosi veliko nezadovoljstvo sindikata, pa i opozicije, zbog teksta koji su pisali drugi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.