SARAJEVO

Kan: Zaštititi djecu i pružiti im podršku dok traje pandemija koronavirusa

Izražena odlična saradnja

Rovnak Kan. FENA

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

22.4.2020

Predstavnica UNICEF-a u BiH Rovnak Kan (Rownak Khan) zahvalila je danas USAID-u i Vladi FBiH, a posebno Ministarstvu zdravstva, na odličnoj saradnji.

- Kao dio UN-ove porodice UNICEF je usmjeren na pružanje podrške najugroženijoj djeci dok traje pandemija koronavirusa. Dok se cijela zemlja bori i traži rješenja da se suzbije Covid-19, pozivamo da se osiguraju sve mjere kako bi se zaštitila prava djece - kazala je Kan.

Istakla je da vlasti u BiH imaju odlične rezultate kada je u pitanju stopa preživljavanja djece.

- Sada se moramo pobrinuti da se u trenucima pandemije ne ugrozi odličan rezultat i da se pobrinemo da sva djeca budu sigurna, a s obzirom na to da su škole zatvorene, moramo uspješno nastaviti nastavak obrazovanja - poručila je.


Rovnak Kan. FENA

Dodala je da će u partnerstvu sa USAID-om i Ministarstvo zdravstva FBiH pružati i dalje podršku u raznim oblastima i aktivnostima, kao što su osiguranje sanitarnih i higijenskih sredstava.

- Također, radimo na osiguranju psihosocijalne i mentalne zaštite najugroženije populacije i ono što je najvažnije u ovoj situaciji jesu tačne informacije i svi oni aspekti koji se odnose na komunikaciju tokom krize. Ovo je teško vrijeme za sve nas, toliko mnogo je nesigurnosti, ali uprkos izazovima, želim pohvaliti sve mjere koje je Krizni štab uveo - zaključila je Kan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.