SARAJEVO

Šefik Džaferović razgovarao s ambasadorom Pakistana

Rao informirao predsjedavajućeg Džaferovića da je Ambasada Pakistana spremna za punu saradnju s institucijama BiH u borbi protiv ilegalnih migracija

Sastanak održan u Predsjedništvu BiH. Predsjedništvo BiH

Avaz.ba

24.4.2020

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je ambasadora Islamske Republike Pakistan Muhammada Khalida Raoa  . 

Sagovornici su ocijenili da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Pakistan izuzetno dobri te da se odvijaju u duhu prijateljstva dvije države. Konstatirano je da Bosna i Hercegovina od prvog dana svoje nezavisnosti ima izuzetnu podršku Pakistana, a ona je naročito bila vidljiva tokom agresije na našu zemlju. Istovremeno, Bosna i Hercegovina je pružala pomoć Pakistanu u teškim trenucima, kakav je bio veliki zemljotres iz 2005. godine.

Razgovaralo se i o detaljima ranije dogovorene posjete predsjedavajućeg Džaferovića Pakistanu, koja bi trebala doprinijeti dodatnom jačanju prijateljskih odnosa dvije države. S obzirom na pandemiju koronavirusa, posjeta će biti realizirana čim to dozvole okolnosti.

Ambasador Rao informirao je predsjedavajućeg Džaferovića da je Ambasada Pakistana spremna za punu saradnju s institucijama BiH u borbi protiv ilegalnih migracija i da to nije bilo niti će biti dovedeno u pitanje. Predsjedavajući Džaferović naglasio je da je Bosna i Hercegovina veoma zainteresirana da, zajedno sa svojim partnerima, rješava pitanje ilegalnih migracija. Naglasio je da su pri tome neprimjerene i nedopustive prijetnje i uvrede ambasadorima akreditiranim u našoj zemlji.

Predsjedavajući Džaferović zamolio je ambasadora Raoa da prenese iskrene čestitke premijeru Pakistana Imranu Khanu i pakistanskom narodu povodom početka ramazana, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.