SARAJEVO

Satler posjetio "Tim volontera", uručio zaštitna odijela i naočale

Oni rade fantastičan posao brinući se za građane, osobito za stariju i ugroženu skupinu, kazao je Satler

Satler s volonterima. Avaz

Avaz.ba

24.4.2020

Od samog početka pandemije Covida-19, oformljen je "Tim volontera Sarajevo" sa ciljem da ugroženoj kategoriji građana dostavi osnovne životne namirnice, lijekove, sredstva za higijenu i ostale kućne potrepštine. 

Rad "Tima volontera Sarajevo" prepoznao je i ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johan Satler (Johann Sattler), koji je danas posjetio prostorije "Tima volontera Sarajevo" i uručio im vrijednu donaciju zaštitnih odijela za medicinske timove. 

- Čuo sam mnogo o organizaciji "Tim volontera" i čast mi je da danas budem ovdje s njima i upoznam Kenana i njegove kolege. Oni rade fantastičan posao brinući se za građane, osobito za stariju i ugroženu skupinu. Ja znam koliko to znači starijim ljudima, jer imam roditelje u Austriji koji su u samoizolaciji već šest sedmica, stoga je veoma vrijedno ovo što volonteri rade. Moje zadovoljstvo je da dam mali doprinos ljudima velikog srca kao što su članovi "Tima volontera". Drago mi je što sam u mogućnosti da vam pomognem i, ukoliko vam bude trebalo dodatne pomoći, molim vas da me obavijestite. Ono što bih volio dodati je da Delegacija EU u BiH od početka pandemije Covida-19 ima nagradu za heroja dana i danas bih volio istaknuti da vi niste heroji dana, već heroji sedmice. Hvala vam za sve što radite i nastavite kao i do sada - kazao je Satler.

Kenan Musić, glavni koordinator "Tima volontera", zahvalio je Satleru.

 - U ime "Tima volontera" i moje lično ime, želim da izrazim beskrajnu zahvalnost za pomoć koju nam pruža Evropska unija u Bosni i Hercegovini u ovim teškim momentima. Donacija u vidu zaštitnih odijela i zaštitnih naočala zaista je nešto što nam je nedostajalo, posebno na intervencijama kod građana koji se nalaze u izolaciji i karantinu. Drago mi je što smo s ambasadorom Satlerom uspostavili kontakt i što nam je stavio svoj tim na raspolaganje za svu buduću pomoć i eventualnu asistenciju - istaknuo je Musić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.