SARAJEVO

Uručena donacija zaštitnih sredstava i opreme KJKP Rad i Pokop

Radi se o maskama, rukavicama, vizirima, antibakterijskim sapunima, sredstvima za dezinfekciju ruku...

Sa današnje posjete KJKP Rad. Civilna zaštita KS

Avaz.ba

30.4.2020

Vrijedna donacija. Civilna zaštita KS

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo, u saradnji sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, kroz aktivnosti na provođenju preventivnih mjera na smanjenju opasnosti od širenja zaraznih bolesti uzrokovane koronavirusom donio je odluku o raspodjeli zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava (zaštitne maske, rukavice, viziri, antibakterijski sapuni, sredstva za dezinfekciju ruku...) javnim komunalnim preduzećima, zdravstvenim i socijalnim ustanovama, MUP-u, JU Djeca Sarajeva i drugim ustanovama koje obavljaju poslove od javnog značaja u Kantonu Sarajevo. 

U skladu sa tom odlukom načelnik Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo Jasmin Terović danas je posjetio KJKP „Pokop“ Sarajevo i KJKP „Rad“ Sarajevo i njihovim predstavnicima i radnicima uručio odgovarajuća zaštitna sredstva i opremu.

KJKP Rad-u donirano je 5.000 litara dezinfekcionih sredstava i tekućine neophodne za sistemsko pranje i dezinfekciju javnih prometnih površina. KJKP Rad će u skladu sa dinamičkim planom usaglašenim sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture u narednim danima obaviti pranje i čišćenje najfrekventnijih ulica na području Kantona Sarajevo u svih devet Općina. Također, zaposlenicima KJKP „RAD“-a donirana je i druga zastitna oprema.

Načelnik Terović je predstavnicima i zaposlenim u KJKP Pokop danas uručio zaštitna izolacijska odijela, jednokratnu zaštitnu opremu, navlake za obuću kao i vreće za ukop kao i dezinfikaciona sredstva.Sve navedeno je neophodno kako bi KJKP Pokop mogao obavljati svoje poslove u skladu sa propisima.

Kantonalna uprava civilne zaštite i u narednom periodu ce nastaviti sa podjelom navedenih sredstava, sve u cilju da se javne ustanove i preduzeća Kantona Sarajevo opskrbe neophodnom sredstvima i opremom za zaštitu radnika i stanovništva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.