SARAJEVO Za određen broj naredbi produžena je primjena do 30. maja

Na današnjoj sjednici FŠCZ: Naredba o raspodjeli 80 kineskih respiratora stavljena van snage!

Po automatizmu od sutra nisu na snazi

Avaz.ba
14.05.2020 21:39

Sa današnje vanredne sjednice FŠCZ

Foto: FŠCZ

U Sarajevu je danas nastavljena 19. vanredna sjednica Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) kojom je predsjedavala zapovjednica Jelka Milićević.

S ciljem sprečavanja širenja zaraze korona virusa (Covid-19), FŠCZ je danas produžio rok primjene do 30. maja ove godine za jedan broj naredbi, donio dvije nove naredbe, jednu dopunio, a one sa rokom primjene do 15.05.2020. koje nisu produžene, po automatizmu od sutra nisu na snazi.

Stavljena je van snage i naredba od 29. aprila o raspodjeli 80 respiratora kantonalnim štabovima civilne zaštite, odnosno kantonima na području FBiH. Federalnoj upravi civilne zaštite je naređeno da izvrši raspodjelu medicinskih sredstava (ekstrakcijski brisevi i transportni mediji) Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i Kantonalnoj bolnici Zenica.

  • Sa današnje vanredne sjednice FŠCZ
    Sa današnje vanredne sjednice FŠCZ Foto: FŠCZ

FŠCZ donio je odluku da ne produži rok primjene naredbi o zabrani kretanja osobama starijim od 65 i mlađim od 18 godina na području FBiH, tako da se od sutra mogu kretati bez ograničenja uz poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Na današnjoj sjednici za određen broj naredbi produžena je primjena do 30. maja ove godine.

Komentari

NA VRH