NAJAVE

Satler uručuje ključeve za 48 novih stanova povratnicima i opremu bolnici

U okviru ovog programa, EU je BiH do sada dodijelila oko 64 miliona eura, a do sada je zgrađeno 1.600 stambenih jedinica

Johan Satler. Avaz

Srna

9.6.2020

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler (Johann Sattler) uručit će u mjestu Kuljani, kod Banje Luke, ključeve 48 novih stanova za stambeno zbrinjavanje porodica izbjeglica, povratnika i interno raseljenih lica u BiH.  Svečanosti će prisustvovati predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.  

Primopredaji ključeva trebalo bi da prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

Uručenje ključeva realizuje se u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja za koji je EU kao najveći donator ovog programa izdvojila 236 miliona eura bespovratnih sredstava.

U okviru ovog programa, EU je BiH do sada dodijelila oko 64 miliona eura, a do sada je zgrađeno 1.600 stambenih jedinica, dok se do kraja 2022. godine očekuje izgradnja dodatnih 1.600 stambeniih jedinica.



Prijedor. Avaz

Satler će posjetiti i Prijedor, gdje će zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem uručiti medicinsku opremu bolnici "Dr. Mladen Stojanović", koja uključuje respirator za intenzivnu njegu i anesteziju.

Nabavku opreme finansirala je EU u okviru programa pomoći za hitne medicinske potrebe BiH u odgovoru na virus korona, ukupne vrijednosti sedam miliona evra, kojeg provodi UNDP u BiH.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.