SARAJEVO

Jusko i Selimović čestitali policajcima na hrabrosti i intervenciji na Alipašinom Polju

Policajac Nermin Dokara , uz asistenciju kolege Muamera Hurića, preko balkona prešao iz jednog u drugi stan i pružio pomoć djevojčici

Avaz.ba

12.6.2020

Policajci Nermin Dokara i Muamer Hurić. MUP KS

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko i policijski komesar Nusret Selimović MUP-a KS danas su primili policijske službenike Četvrte PU Nermina Dokaru i Muamera Hurić.

Povod prijemu je bila jučerašnja intervencija policijskih službenika u stanu na Alipašinom Polju,  kada je policijski službenik Dokara Nermin, uz asistenciju kolege Hurića, na petom spratu zgrade preko balkona prešao iz jednog u drugi stan i pružio pomoć djevojčici koja je određeno vrijeme, bez nadzora, boravila sama u stanu, te je plačem i pozivima upomoć skrenula pažnju građana koji su o tome obavijestili policiju.


Detalj s jučerašnje intervencije: Policajci prešli preko balkona. Avaz

Ministar Jusko i policijski komesar Selimović  izrazili su zahvalnost i uputili čestitke policijskim službenicima na iskazanoj ličnoj hrabrosti  i odlučnosti  da na takav način reaguju u navedenoj situaciji, rizikujući pri tom i vlastitu  sigurnost.


Tom prilikom su posebno  naglasili kako je ovo još jedan u nizu primjera profesionalnog i požrtvovanog odnosa kojeg iskazuju policijski službenici tokom vršenja svoje dužnosti, te da se ovakvim i sličnim postupcima jača neophodno povjerenje građana u njihovu policiju, a koje je prijeko potrebno za što bolji i sigurniji ambijent u našem društvu.


Policijskim službenicima su uručeni prigodni pokloni, te će isti u skladu sa važećim propisima biti i novčano nagrađeni, saopćeno je iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.