PANDEMIJA

U Federaciji u protekla 24 sata 27 zaraženih koronavirusom

Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo. Na području Federacije BiH do sada je testirano 43.080 uzoraka.

Novi podaci Kriznog štaba. Avaz

M. Aš. / Avaz.ba

13.6.2020

U protekla 24 sata na koronavirus u FBiH testirano je 259 uzoraka, a pozitivnih je 27, saopćio je Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva.

Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo. Na području Federacije BiH do sada je testirano 43.080 uzoraka. 

Kako je jutros rečeno s KCUS-a, dvije zaražena su iz Tešnja i Sarajevo. Koronaviuriis  kod ukupno 1.292 osobe. Zaključno s današnjim danom oporavljeno je 980 pacijenata. 


U Kantonu Sarajevo jedan slučaj. Arhiv

Trenutno je aktivan 271 slučaj oboljelih od COVID-19 u FBiH. Zabilježen je ukupno 41 smrtni slučaj.

Iz ministarstva apeluju na građane da budu odgovorni.

_ Pridržavajmo se mjera lične/osobne zaštite! Držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora! Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitite sebe i druge! Kršenjem odredbi i preporuka dovodite u pitanje svoje i zdravlje najbližih - naveli su iz ministarstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.