REAKCIJE

Ružnić: Kantonalnom odboru SDA ne trebaju kroz uši puhati vjetrovi morala iz Sarajeva

Ružnić smatra da bi bio red da SDA prvo pozove svoje kantonalne zastupnike koji primaju naknade i paušale u Skupštini USK, a koji su savjetnici i direktori koji su pravomoćno osuđeni

Ružnić: Reagirao je na poziv SDA da podnese ostavku. Arhiv

Avaz.ba

17.6.2020

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić reagirao je na poziv SDA da podnese ostavku nakon što je uhapšen njegov savjetnik. 

- Kantonalnom odboru SDA ne trebaju kroz uši puhati vjetrovi morala iz Sarajeva. Neka dobro shvate što želim reći - rekao je Ružnić koji smatra da bi bio red da SDA prvo pozove svoje kantonalne zastupnike koji primaju naknade i paušale u Skupštini USK, a koji su savjetnici i direktori koji su pravomoćno osuđeni. 

Nakon što je u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u ponedjeljak uhapšen njegov savjetnik Mirsad Topčagić, SDA je pozvala premijera Unsko-sanske kantona Mustafu Ružnića da podnese neopozivu ostavku i suoči se s posljedicama narušenog autoriteta. 

Kantonalni odbor obrazlaže da navedena akcija SIPA-e pokazuje da je vladajuća A-SDA pretvorila institucije USK-a u izvorište kriminala i korupcije. 

- Obrazloženje Tužilaštva USK-a, koje kao razlog hapšenja Topčagića navodi da je on, koristeći službeni položaj, vršio pritisak na jednog kantonalnog ministra, pokazatelj je da A-SDA koristi mehanizme vlasti isključivo s ciljem prikrivanja različitih kriminalnih radnji iza kojih stoje njihovi kadrovi - stoji u pozivu SDA premijeru Ružniću da podnese ostavku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.