IZLOŽBA OLDTAJMERA U MOSTARU

Najviše pažnje izazvao Fićo s natpisom "Milicija“

Situacija s koronom je učinila svoje i mislim da je u ovoj situaciji cijela priča ispala dobra, rekao Vidović

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

20.6.2020

Limeni ljepotani su plijenili pažnju brojnih građana - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Iako se situacija s koronavirusom u znatnoj mjeri odrazila na održavanje Međunarodnog skupa oldtajmera u Mostaru, ipak, tradicija nije prekinuta.

Tako su se danas na parkingu iza Gradske vijećnice u Mostaru okupili vlasnici oldtajmer automobila iz BiH, Hrvatske i Srbije, a limeni ljepotani su plijenili pažnju brojnih građana.

Među 40 oldtajmera, koja datiraju, uglavnom, od 1950. do 1976. godine, veliku pažnju je izazvao plavo-bijeli Fićo s natpisom „Milicija“, automobil, kakav su svojevremeno koristile policijske snage bivše države.

- Sigurno bi na ovom skupu, kao i ranijih godina, bilo najmanje 150 automobila s područja cijelog Balkana. Međutim, situacija s koronom je učinila svoje i mislim da je u ovoj situaciji  cijela priča ispala dobra. Jer, ovo je jedini skup oldatjmera koji se održava u BiH, a možda i na Balkanu - kazao nam je Zdravko Vidović, predsjednik Oldtimer kluba Mostar, u čijoj se organizaciji tradicionalno ovaj skup održava.

Vidović je podsjetio na to da ove godine Klub slavi cijelu deceniju svog postojanja i u tom periodu su, isključivo svojim trudom i zalaganjem, kako je naveo, izrasli u respektabilnu organizaciju.

- Jedini smo ovlašteni za sva dešavanja ove vrste u BiH. Ušli smo u Svjetsku krovnu organizaciju oldtajmera, postali smo partner UNESCO-a, a poslali smo i aplikaciju za Olimpijski odbor. U cijelom svijetu ljudi prepoznaju naš Klub, koji nema nikakve nacionalne predznake,  a možda zato i nemamo sponzore, ali to je njihov problem- istakao je Vidović.

Ipak, kako je naveo, članovi Kluba su prošle godine u svakom gradu na Balkanu promovirali Mostar i širili priču o turističkim potencijalima svog grada.

- U 150 zemalja znaju za Oldtimer klub Mostar, samo u Mostaru ne znaju - kazao je on.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.