PROJEKTI

Biznismen iz Švicarske spreman graditi aerodrom u Travniku

Lokacija bi bila negdje između Doca na Lašvi i Nove Bile, još tražimo pravu parcelu, kazala je Matošević

Prezentirano idejno rješenje. Radio Vitez

Avaz.ba / Radio Vitez

1.7.2020

U Travniku je prezentiran projekt gradnje sportskog aerodroma u travničkom mjestu Putićevo.

Investitor je biznismen iz Švicarske Bernard Matošević, porijeklom iz srednje Bosne, kazala je Anela Matošević, glasnogovornica projekta.

– U ovom trenutku, sve je još na idejnom rješenju, ali moram reći da je ta ideja odlično prihvaćena od strane Općine i Kantona. Lokacija bi bila negdje između Doca na Lašvi i Nove Bile, još tražimo pravu parcelu – kazala je Matošević.



Prezentirano idejno rješenje. Radio Vitez

Aerodrom bi donio mogućnost spuštanja domaćih i stranih pilota isključivo sportskih, malih VIP aviona. Služio bi brzoj komunikaciji, a stajao bi na usluzi zdravstvenom sistemu, policiji, vatrogascima, a nudio bi i taksi letove.


– Uz pistu bi bilo i dodatnih sadržaja, kao što su teren za mini golf, umjetna stijena za penjanje, najveća igraonica za djecu na otvorenom… – istaknula je Matošević.


Podrška Općine i Kantona, kaže travnički načelnik Admir Hadžiemrić, neće biti sporna.


– To je jedna jako dobra investicija i prilika za daljnji razvoj općine, Kantona i čitave središnje Bosne. Aerodrom bi bio investicija našeg domaćeg čovjeka, biznismena koji je pilot i koji je član klubova u Švicarskoj. Svoja iskustva i nove mogućnosti želi prenijeti u svoj rodni kraj, a podrška Općine i Kantona neće biti sporna – rekao je Hadžiemrić, piše portal Radio Vitez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.