IMENOVANJA

Dodik: SNSD zainteresiran za SIPA-u i Regulatornu agenciju za komunikacije

A postoji i pet ili šest funkcija koje popunjavaju Bošnjaci i Hrvati i koje treba staviti na Vijeće ministara , kaže Dodik.

Dodik: Imamo načelan dogovor. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

6.7.2020

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, najavio je sutrašnji sastanak sa liderima SDA i HDZ-a, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem koji se tiče  imenovanja na državnom nivou. 

Dodik je danas novinarima rekao da postoji ranije primarna raspodjela drugog kruga funkcija, nakon Vijeća ministara te da je oko nekih pozicija ranije postignut dogovor.

 -  Mislim da već postoji saglasnost i dogovor koji je ranije važio - izjavio je Dodik.

On je potvrdio da je SNSD, zainteresiran  za dvije funkcije, a to su , SIPA-u i Regulatornu agenciju za komunikacije (RAK).

 - A postoji i pet ili šest funkcija koje popunjavaju Bošnjaci i Hrvati i koje treba staviti na Vijeće ministara - kaže Dodik.

Dodik je prokomentarisao izjavu novog predsjednika CIK-a Željka Bakalara oko odlaganja izbora, kazavši da će budžet biti usvojen.

Ne treba vršiti pritisak na parlament, postoji procedura koja će biti ispoštovana - izjavio je Dodik. 

Kazao je kako je čestitao Čoviću na pobjedi HDZ-a u Hrvatskoj, te izjavio kako očekuje formiranje stabilne vlade te da će se prestati s procesima promovisanja ustaškog režima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.