PREMIJER SLOVENIJE

Janša nastavlja s tvrdnjama da su za genocid u Srebrenici krivi komunisti

Srebrenica je užasan zločin. Najveći zločin ovog doba u Evropi, međutim, uzroci su preteče Socijaldemokrata s Titom i Kardeljem na čelu, napisao je Janša

Janez Janša. Arhiv

Piše: A. J. / Avaz.ba

12.7.2020

Premijer Slovenije Janez Janša koji je nakon objave sramne poruke na Twitteru o genocidu u Srebrenici doživo niz osuda, a danas je nastavio s odbranom svoje teze.

Podsjećamo da je Janža jučer napisao da se masakr u Srebrenici ne bi dogodio da je teritorij bivše Jugoslavije nakon raspada očišćen od komunističke ideologije i da su osuđeni poslijeratni pokolji u Sloveniji i drugdje.

Janša je danas na Facebooku napisao da je genocid u Srebrenici utemeljen je na zlu podignutom u Komunističkoj akademiji pod crvenom zvijezdom (ne u nekoj nacionalnoj vjerskoj školi).

- Mladić i njegovi produkt su ove škole - napisao je Janša.




Na Twitteru je napisao svoj komentar na objavu Socijaldemokrata Slovenije koji su u vezi sa godišnjicom genocida u Srebrenici napisali:

- 25 godina od genocida u Srebrenici, najvećeg zločina protiv čovječnosti na evropskom tlu nakon Drugog svjetskog rata. Sjećanje na ono što donosi nerazumna mješavina netolerancije, mržnje i nacionalizma nikada ne smije izblijediti. U znak sjećanja i podsjetnika da se više nikada ne ponovi!.

Na ovo je Janša dao sljedeći komentar:

- Čista laž. Srebrenica je užasan zločin. Najveći zločin ovog doba u Evropi, međutim, uzroci su preteče Socijaldemokrata s Titom i Kardeljem na čelu - napisao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.